Brainstorm

De wildste ideeën borrelen boven. Als alles bij het oude blijft, verandert er niets. Reinoud geeft de ideeën houvast en structuur.

Vrije geesten die over de heg durven kijken en die geen grenzen kennen. Zij bedenken de beste ideeën. Is het dan niet vreemd dat het juist woorden zijn waarmee de brainstormsessie wordt samengevat? Daarom ook is het jammer dat veel brainstormsessies nogal saai zijn.

Inspirerender is een samenvatting met tekeningen. Ze houden de focus en de aandacht scherp en de schetsjes werken als geheugensteuntjes zeer verhelderend. De deelnemers en de sessieleider houden daardoor overzicht en inzicht. De ideeën blijven hangen en stimuleren de fantasie en de beeldvorming.

Eigenlijk maakt het onderwerp niet uit. Productontwikkeling, strategiewijziging, fusies en nieuwe samenwerkingsvormen zijn redenen om Reinoud Bekkema uit te nodigen om de brainstorm te verbeelden.

Voorbereiding
Tijdens het voorgesprek maakt de opdrachtgever duidelijk wat het thema en het doel zijn van de brainstormsessie en welke functies aanwezig zijn. De belangrijkste vaktermen en mogelijke uitkomsten komen aan de orde.

Digitaal
Met zijn iPad maakt Reinoud schetsen over de ideeën. Deze print hij uit en komen in de ruimte te hangen. Aan de hand van deze beelden geeft de afdeling of organisatie vorm aan de ideeën.

Papier
Reinoud schetst op papier de ideeën die tijdens de brainstormsessie naar voren komen. Hij hangt alle schetsen, hoe maf en onuitvoerbaar ook, aan de muur. De fantasie van de aanwezigen raakt nog meer geprikkeld en wellicht ontstaan er nog meer ideeën en dat doen ze bij voorkeur in beeld.

© Reinoud Bekkema Tekenstudio.
Website realisatie: Internetbureau Praes.

Contactgegevens

  • Reinoud Bekkema Tekenstudio Akonietenstraat 5
    9679 EM Scheemda
    Nederland

Social

Bel ons

Mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.