Menu
A+ A A-

Brainstorm

Vrije geesten die over de heg durven kijken en die geen grenzen kennen. Zij bedenken de beste ideeën. Is het dan niet vreemd dat het juist woorden zijn waarmee de brainstormsessie wordt samengevat?
Daarom ook is het jammer dat veel brainstormsessies nogal saai zijn.

Inspirerender is een samenvatting met tekeningen. Ze houden de focus en de aandacht scherp en de schetsjes werken als geheugensteuntjes zeer verhelderend. De deelnemers en de sessieleider houden daardoor overzicht en inzicht. De ideeën blijven hangen en stimuleren de fantasie en de beeldvorming.

Eigenlijk maakt het onderwerp niet uit. Productontwikkeling, strategiewijziging, fusies en nieuwe samenwerkingsvormen zijn redenen om Reinoud Bekkema uit te nodigen om de brainstorm te verbeelden.

Voorbereiding

Tijdens het voorgesprek maakt de opdrachtgever duidelijk wat het thema en het doel zijn van de brainstormsessie en welke functies aanwezig zijn. De belangrijkste vaktermen en mogelijke uitkomsten komen aan de orde.

Digitaal

Met zijn iPad maakt Reinoud schetsen over de ideeën. Deze print hij uit en komen in de ruimte te hangen. Aan de hand van deze beelden geeft de afdeling of organisatie vorm aan de ideeën.

Papier

Reinoud schetst op papier de ideeën die tijdens de brainstormsessie naar voren komen. Hij hangt alle schetsen, hoe maf en onuitvoerbaar ook, aan de muur. De fantasie van de aanwezigen raakt nog meer geprikkeld en wellicht ontstaan er nog meer ideeën en dat doen ze bij voorkeur in beeld.

Enkele voorbeelden

Energieleverancier Gasterra organiseerde een bijeenkomst waarin managers van diverse afdelingen brainstormden over energiewinning in de toekomst. Per afdeling van vier personen opperden ze ideeën. Reinoud maakte per groep schetsen op papier over de ideeën die over tafel vlogen. Deze schetsen werden opgehangen aan de muur. Dit inspireerde aanwezigen en ze legden elkaar uit waarom ze het idee bedachten en wat ervan de voordelen en mogelijkheden zijn.

Zorgverzekeraar Menzis wilde verandering realiseren op een van de afdelingen. Het moest efficiënter en goedkoper. Van die afdeling kwamen alle medewerkers samen. Zij kregen informatie. Een deel van de maatregelen stond vast, maar er was ruimte voor suggesties en vragen. Reinoud tekende een poster waar op verschillende manieren de problemen en hun oplossingen werden uitgebeeld. Opvallend aan de schetsen op de poster waren de metaforen die aangaven wat de speerpunten waren en welke kant de afdeling opging.

Andere bedrijven die kozen voor Reinoud als sessieschetser: Rabobank, brandweer regio Amsterdam en UWV Groningen.

Contactgegevens

Reinoud Bekkema Tekenstudio
Akonietenstraat 5
9679 EM Scheemda
Nederland

Bel ons

T. 0597 522 431

M. 06 254 520 07

Mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social

Facebook Twitter Google+